.

.
.........................................................................................................................................FÖR EN LYCKAD DAG PÅ SJÖN

2011-11-13

Krille med en av de tre laxarna vi fick igår

Det är sällan man får sådana vindförhållanden som vi hade på Vänern igår. Lagom ca 3m/s är den ultimata vinden för min lilla Buster.

Krille och jag drog ivrigt iväg från Flen kl.5 på morgonen och var nere i Laxhall kl.07.45. Till min förvåning var det bara ett par trollingsbåtar som skulle sjösättas innan det var vår tur.

 Efter att vi gjorde iordning oss drog vi iväg i dimman med stort D. Väl  på plats skickade jag i grejerna i rask takt.
 När allting var ute var det dags att ta en kopp kaffe- och en till- och en till, för första hugget kom bara vid 13-tiden på innersta paravanspöt. Efter en stunds drillande håvade jag Krilles lax som var klart godkänd därmed var dagen räddad.

Vi nöter på i samma område för platsen såg het ut många stimm på ekolodet dock ganska djupt på 12-16 meters djup. Tiden rann iväg så jag lägger upp en rutt och börjar trolla hemåt. Vid 15-tiden hugger det igen på samma spö och sekunden efter smäller det på riggen.

Krille tar första huggen som visar sig vara en liten Lax på 50 cm. Den andra som var betydlig finare bjöd på en härlig fajt med höga hopp bakom båten.

Tack för en trevlig dag på sjön Krille hoppas vi får göra om fisketuren snart igen.

Inga kommentarer: